پیشنویس سیاستهای کلی توسعه دریامحور ارسالی از دفتر مقام معظم رهبری
عنوان: پیشنویس سیاستهای کلی توسعه دریامحور ارسالی از دفتر مقام معظم رهبری |
تعداد بند: 9 |
تاریخ: 1401/10/10 |
باسمه تعالی
دریا و خصوصاً دریاهای آزاد و اقیانوسها، از مواهب الهی و ذخائر و منابع سرشاری برای زمینهسازی رشد علم و فناوری، افزایش کار و ثروت، تولید اقتدار و تأمین نیازهای حیاتی و افق بلندی برای تمدنسازی هستند. ایران با موقعیت ممتاز جغرافیایی و قرارداشتن بین دو دریا و برخورداری از هزاران کیلومتر سواحل و نیز جزایر و ظرفیتهای فراوان، لازم است با حضور مؤثر و امنیتآفرین در ساحل، فراساحل و اقیانوس، سیاستهای کلی توسعه دریامحور را به شرح زیر تحقق بخشد.
1- سیاستگذاری یکپارچه امور دریایی و تقسیم کار ملی و مدیریت چابک و کارآمد دریا به منظور بهرهگیری حداکثری از ظرفیتهای دریا، برای احراز جایگاه شایسته جهانی و رتبه اول در منطقه.
2- توسعه فعالیتهای اقتصادی دریامحور و ایجاد قطبهای توسعه دریایی پیشران در سواحل، جزایر و پسکرانهها، بویژه در محور چابهار- خرمشهر به گونهای که در طی 10 سال، افزایش 10 واحد درصد تولید ناخالص کشور در این مناطق شکل بگیرد.
3- بروزرسانی و ایجاد زیرساختهای لازم سختافزاری و نرمافزاری به منظور توسعه سرمایهگذاری داخلی و خارجی و استقرار فعالیت و جمعیت در سواحل، جزایر و پسکرانه.
4- بهرهبرداری حداکثری و بهینه از ظرفیتها، منابع و ذخائر زیستبوم دریایی و ممانعت از تخریب محیط زیست دریایی بخصوص توسط کشورهای دیگر.
5- تأمین و ارتقاء سرمایه انسانی و مدیریت متعهد و کارآمد و ایجاد پشتوانه علمی و پژوهشی برای توسعه دریامحور و زیستبوم نوآوری و فناوری دریایی.
6- تقویت و گسترش تعاملات دو و چندجانبه بینالمللی با اولویت کشورهای همسایه و منطقه به منظور بهرهگیری از ظرفیتهای دریایی.
7- افزایش سهم کشور در حملونقل دریایی و ترانزیت به سه برابر طی 10 سال با ایجاد و تقویت و احداث شبکه حملونقل ترکیبی.
8- تأمین منافع ملی و استیفاء و تثبیت حقوق دریایی در سواحل، فراساحل و اقیانوس با بهرهگیری از همه ابزار و ظرفیتهای حقوقی، سیاسی و اقتصادی.
9- توسعه صنعت گردشگری دریایی با رعایت فرهنگ ایرانی-اسلامی و گسترش تولیدات بومی.