ولایتی:
رزمایش ایران و آذربایجان نشاندهنده افزایش اعتماد متقابل است
مشاور رهبر انقلاب در امور بینالملل با اشاره به رزمایش مشترک ایران و آذربایجان گفت: این رزمایشها بین ۲ کشور نشاندهنده افزایش اعتماد متقابل است و انشاءالله نقطه عطفی در تاریخ منطقه و پایهگذاری صلح و امنیت در این منطقه حساس باشد.
علی اکبر ولایتی مشاور رهبر معظم انقلاب در امور بینالملل در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس درباره این سوال که رزمایش مشترک ایران و آذربایجان چه اهمیتی دارد؟ گفت: رزمایش نظامی مشترک ایران و آذربایجان به عنوان یک اتفاق مهم که نتیحه سیاست های مدبرانه مقام معظم رهبری در رابطه با قفقاز جنوبی است، نشان دهنده تقویت روزافزون روابط برادرانه و حسن همجواری بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان است.وی افزود: کمتر دو ملتی مثل ایران و آذربایجان این مقدار به هم نزدیک هستند زیرا این دو کشور دارای تاریخ، مذهب، زبان، فرهنگ، سنت و منافع مشترک می باشند. عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید کرد: ایران در سال ۱۹۱۸ میلادی برابر با ۱۲۹۷ شمسی که حکومت مستقل آذربایجان تحت عنوان حکومت مساوات به ریاست محمد امین رسول زاده تشکیل شده بود اولین کشوری بود که آن را به رسمیت شناخت. بار دیگر در سال ۱۹۹۱ پس از فروپاشی شوروی سابق جمهوری اسلامی ایران در زمره اولین کشورهایی بود که این کشور را به رسمیت شناخت.
ولایتی اضافه کرد: در طی سال های اخیر پس از حادثه اوکراین، آمریکا در پوشش ناتو قصد داشت که در منطقه قفقاز جنوبی نفوذ کند و عملا آلترناتیوی ایجاد نماید که موجب گردد توجه روسیه را که متمرکز بر اوکراین بود در قفقاز جنوبی جلب نماید .جمهوی اسلامی ایران با قدرت جلوی نفوذ آمریکا و وابستگان منطقه ای آن ایستاد و مانع از شکل گیری چنین توطئه ای در کنار مرزهای شمال غربی خود گردید و نتیجه آن این میشد که ناتو چسبیده به مرزهای شمالی ایران قرار میگرفت و خطری دائمی را برای تمامیت ارضی جمهوری اسلامی بوجود میآورد.وی افزود: در عین حال غرب با مرکزیت آمریکا و همراهی بعضی از اذنابش دست به اقداماتی زدند که معلوم شد غرب و ناتو نیت درستی در رابطه با قفقاز جنوبی ندارند.
مشاور رهبر معظم انقلاب در امور بینالملل گفت: مخالفت جمهوری اسلامی ایران با بازگشایی کریدور زنگزور به این دلیل بود که غرب با طراحی آمریکا در پوسته ناتو به بهانه اینکه میخواهد حمل و نقل شرق و غرب را از طریق آذربایجان و دریای خزر و آسیای مرکزی برقرار کند و فقط ایران بود که با درایت مقام معظم رهبری متوجه عمق این توطئه شد و برعکس غربی ها که قصد خیری ندارند جمهوری اسلامی ایران واقعا منافع و خیر برادران آذربایجانی خود را میخواهد. وی اضافه کرد: طبیعی بود که برای درک متقابل این قضیه احتیاج به گذشت زمان وجود داشت و اکنون به نتایج مشترکی رسیده ایم که در فاصله چند ماه ۳ مانور مشترک انجام شد که این مانورهای نظامی بین دو کشور همجوار، برادر، هم دین و هم زبان نشان دهنده افزایش اعتماد متقابل دو کشور است و انشاءالله نقطه عطفی در تاریخ منطقه و پایهگذاری صلح و امنیت در این منطقه حساس باشد.
به گزارش فارس رزمایش مشترک نیروهای ویژه جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان تحت عنوان "رزمایش مشترک ارس" در منطقه عمومی شهرستان مرزی اصلاندوز استان اردبیل از روز گذشته آغاز شده به مدت ۴ روز با حضور نیروهای ویژه دو کشور در ارتفاعات صعبالعبور مناطق مرزی شمال کشور ادامه خواهد داشت.نیروی زمینی سپاه، هدف از اجرای این رزمایش را تحکیم روابط دوجانبه، همکاری مشترک در مبارزه با گروه های سازمان یافته مسلح غیر قانونی، امنیت مرزهای مشترک، افزایش قابلیت های نظامی و گسترش همکاریهای دفاعی در سطوح عملیاتی و تاکتیکی بر اساس توافقات صورت گرفته در راستای پیشبرد منافع مشترک دو کشور عنوان کرده است.
ارسال نظر