ایران ظرفیت همکاری اقتصادی با تمام کشورها را دارد
۱۷ شهریور ۱۴۰۳
به گزارش خبرگزاری ایرنا،علی آقا محمدی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و رییس گروه سرمایه گذاری دفتر رهبر معظم انقلاب اسلامی گفت: ایران ظرفیت همکاری اقتصادی با تمامی کشورهای دنیا را دارد و فقط باید درصدد تحقق آن باشیم.
علی آقامحمدی در آیین افتتاحیه رویداد سرمایه گذاری خارجی در کرمان افزود: در این زمینه واگذاری تمامی امور به دولت کار اشتباهی است و باید بخش خصوصی واقعی وارد عمل شود.
وی اظهار داشت: زمانی که اصل ۴۴ قانون اساسی وجود دارد و زمانی رهبر معظم انقلاب با صراحت می فرمایند، می توانیم رشد هشت درصدی اقتصادی را محقق کنیم باید این ظرفیت ها و مراودات اقتصادی با کشورها را اجرایی کنیم.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام عنوان کرد: برای رابطه با آمریکا، حرف می زنیم اما برنامه نداریم، باید برنامه مدون اجرایی خوب و مبتنی بر اقتصاد داشته باشیم تا رشد کشور اتفاق بیفتد، در سال ۹۰ و ۹۱ حدود ۵۰ میلیارد دلار با چین و ۲۲ میلیارد دلار با ترکیه مبادلات تجاری داشتیم و باید پرسید که اکنون این میزان، چقدر است؟
وی با اشاره به فعالیت بانک جهانی در غزه، یمن و لبنان و مناطق پرخطر جهان گفت: سپهبد شهید سلیمانی در کشورهای منطقه می جنگید و در این مسیر شهید شد، در حالی که تیم اقتصادی ما می گوید در اروپا کار کنیم! باید پرسید که آیا جای کار برای ما در آنجا وجود دارد؟ آیا فعالیت در این قاره عقلانی است؟
آقامحمدی با طرح این پرسش که کل فعالیت اقتصادی ما در کشور عراق چقدر است؟ یادآور شد: چهار یا پنج میلیارد دلار به صورت غیر رسمی و میزان کمتری فعالیت رسمی در این کشور داریم؛ عراق با وجود اجرای بزرگترین پروژه ها ظرفیت بسیار بیشتری برای همکاری اقتصادی با ایران دارد و باید این بخش توسعه پیدا کند.
تحقق رشد اقتصادی هشت درصدی کشور نیازمند سرمایهگذاری
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام اضافه کرد: اینکه همیشه توقع از دیگران برای ارتقای سرمایه گذاری خارجی داشته باشیم، کار را تمام نمی کند زیرا فعالان اقتصادی ذی نفع نخست این کار هستند و باید طرح، برنامه و مطالبه جدی داشته باشند، مقامات کشور نیز برنامه هایی در این زمینه دارند و باید این موارد را گره بزنیم تا همسو شوند.
وی با بیان اینکه تحقق رشد اقتصادی هشت درصدی نیاز به مبلغی از سرمایه گذاری خارجی دارد تصریح کرد: در این زمینه حوزه های نفت و گاز و معدنی نیاز به میزانی سرمایه گذاری دارند اما دست اندرکاران هر رشته باید ابتدا برنامه بدهد.
آقامحمدی افزود: طرح سرمایه گذاری خارجی که در کرمان پایه گذاری می شود، باید بین استان ها تقسیم بندی شود، به عنوان مثال سرمایه گذاری خارجی در حوزه معدن به کرمان، نفت و گاز به خوزستان، پتروشیمی به بوشهر و کفش و چرم به تبریز سپرده شود و اتاق بازرگانی برای اجرای آن برنامه جامعی را تدوین کند تا با انجام این سرمایه گذاری، چرخ های اقتصاد کشور را به گردش درآورد، همچنین سرمایه گذاری باید بازدهی مناسبی داشته باشد.
وی ابراز داشت: مجلس سوم برنامه نخست توسعه را ایجاد کرد که رشد اقتصادی در آن تعریف شده بود این برنامه به ۳۰ میلیارد دلار استقراض خارجی نیاز داشت که در ابتدا برخی از مسئولان با آن مخالفت می کردند، اما سرانجام استقراض خارجی رای آورد و این برنامه ۷.۲ درصد رشد اقتصادی برای کشور به همراه داشت لذا باید برنامه ریزی اینچنینی برای کشور تعریف شود.
این مقام مسئول بیان کرد: اکنون در آغاز برنامه هفتم توسعه و آغاز کار دولت جدید، بهترین زمان برنامه ریزی است زیرا اکنون عضو سازمان هایی شده ایم که ظرفیت های اقتصادی خوبی دارند، ظرفیت پیمان بریکس، شانگهای و اوراسیا بسیار مطلوب است که بایستی از آنها استفاده کنیم.
فرصت استثنایی هوش مصنوعی
وی گفت: هوش مصنوعی کشور فرصت تاریخی برای حوزه بهداشت و درمان دارد، ۱۰ شرکت بزرگ دنیا در هوش مصنوعی وجود دارد که سه مورد از معتبرترین ها ایرانی هستند و باید روی این حوزه متمرکز شد.
آقامحمدی با بیان اینکه ما پزشک، تجهیزات و سیستم های مورد نیاز را در اختیار داریم، ادامه داد: ساخت شهر متاورس(فضای دیجیتال سه بعدی) برای ما کار پیچیده ای نیست، می توان این کار را انجام داد زیرا اینگونه اقدامات می تواند به پزشکی از راه دور و توسعه کشور کمک کند، می توان تمامی این حوزه ها را متحول کرد.
بحران نیروی انسانی در واحدهای صنعتی
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: با اشاره به ضرورت تعیین نقشه راه گفت: اگر می خواهید اتفاقی بیفتد، جوانان وارد عرصه شوند و اقدامات و فعالیت ها به صورت دانش بنیان باشد.
وی خاطرنشان کرد: ما اکنون بحران نیروی انسانی در واحدهای صنعتی داریم، تربیت نیروی انسانی و روند جذب شرکت های بزرگ بایستی از دوران دانش آموزی و از دوران دبیرستان آغاز شود.
آقامحمدی افزود: مصوبات و قوانین لازم در کشور ما وجود دارد و باید پرسید چه کسی می خواهد آنها را به کار گیرد؟ در این زمینه ابتدا چند شرکت لیدر (پیشرو) شوند و سپس چند شرکت دیگر به آنها پیوند بخورند تا جامعه شبکه جهانی را احداث کنیم.
وی تاکید کرد: جهانی شدن نوعی ارتباط فعالیت علمی و اجرایی هم راستا با روند جهانی شدن و اثرگذار بودن در این مسیر است زیرا اگر فقط مصرف کننده باشیم فایده ای برای کشور نخواهیم داشت. وزارت اقتصاد به تنهایی نمی تواند کاری انجام دهد و اتاق بازرگانی که مسولیتی در توسعه جذب سرمایه گذاری خارجی دارد نیز باید در این مسیر همکاری کند.
مقررات زدایی و مجوز زدایی راهکاری برای جذب سرمایه گذاری خارجی
این مسئول گفت: اتاق بازرگانی باید جایگاهی جدید در سرمایه گذاری خارجی داشته باشد، شرکت هایی از چین و افغانستان در استان کرمان حضور دارند اما سرمایه گذار خارجی را نمی توان دنبال اخذ مجوز از دستگاه های اجرایی بفرستیم و اتاق بازرگانی باید پیگیر این امور باشد.
وی تصریح کرد: باید مقررات زدایی و مجوز زدایی را در راستای توسعه جذب سرمایه گذاری خارجی انجام دهیم چرا همه نوع فعالیتی در کشور مجوز می خواهد؟ هنگام انجام یک کار باید مجوز دریافت شود نه در طول انجام فعالیت.
آقامحمدی ادامه داد: اتاق بازرگانی اگر می خواهد رویداد سرمایه گذاری خارجی را در کشور راه اندازی کند باید خواسته های خود را دسته بندی و روی آنها متمرکز شود.
وی با اشاره به پایان یافتن چشم انداز توسعه ۱۴۰۴ گفت: چشم انداز توسعه سال ۱۴۳۰ درحال تدوین است و اتاق بازرگانی باید آن را ترسیم و جهت ها را معین کند.
تعیین مکانی برای سرمایه گذاری
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: نکته بعدی در مورد مناطق سرمایه گذاری خارجی است و این اطراف مکانی مشخص برای سرمایه گذاری افغانستانی ها وجود ندارد و به صورت منطقه ای می توان هر استان فرایند جذب سرمایه خارجی را از برخی کشورها در دستور کار قرار دهد.
وی با اشاره به ترسیم ۹ منطقه اقتصادی در کشور گفت: کرمان، یزد، سیستان و بلوچستان و هرمزگان یک منطقه است و کرمان باید ابتدا استان خود و سپس منطقه و بعد کشور را در نظر بگیرد و در این زمینه صاحبان کار، باید اجرای امور را برعهده گیرند.
به گزارش ایرنا همچنین در این آیین از پوستر رویداد آیتک (همایش بین المللی صدور خدمات فنی و مهندسی ایران) رونمایی شد.
منبع: www.irna.ir/xjRwk2