درآمدی بر تدوین سیاست‌های کلی برنامه هفتم (نظام مسائل)


کد خبر: 5734

درآمدی بر تدوین سیاست‌های کلی برنامه هفتم (نظام مسائل)

 

نویسنده

کمیسیون مشترک

 

فصلنامه سیاست کلان؛ ویژه برنامه هفتم

سال دهم، شماره دهم، پاییز 1401، صص 133-109

 

 

مقدمه

بررسی پیشینه سیاست‌های برنامه‌های پنج‌ساله، نشان می‌دهد که رویکرد حاکم بر آن برنامه‌ها جامع‌نگری و رفع همه مشکلات و مسائل کشور در یک دوره پنج‌ساله بوده است و به اصطلاح امور محور نگاشته شده‌اند و نه مسئله‌محور و فاقد اولویت‌های مشخص در هر یک از امور اداره کشور بوده است. این مطلب به عنوان یکی از آسیب‌های جدی مورد توجه کارشناسان قرارگرفت و در صدد رفع آن در سیاست‌های برنامه هفتم بر آمدند. این اقدام در قالب تدوین نظام مسائل به عنوان ضرورت و پیش‌نیاز تدوین سیاست‌های کلی برنامه هفتم صورت پذیرفت.

شایان ذکر است اگرچه در فرایند تدوین نظام مسائل، مسئله اصلی کشور اقتصاد شناسایی شد اما باید این توجه وجود داشت که راه‌حل آن، صرفا اقتصادی نیست. مسیری که باید در آن حرکت کرد جامعه است و اگر مسیر تحقق پیشرفت هموار نشود، برنامه‌ها به انحراف رفته و به ثمر نمی‌نشیند. لذا این نکته کلیدی و مهمی است که دریچه را برای بررسی نظام مسائل، اعم از اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و ... باز می‌کند.

نظام مسائل کشور در دبیرخانه مجمع در حوزه‌های اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و سیاسی در کارگروه‌های تخصصی مختلف بررسی و احصاء شد و در کنار کارگروه‌های تخصصی هریک از کمیسیون‌های تخصصی مجمع نیز نظام مسائل حوزه تخصصی خود را بررسی نمودند. در ادامه گزارشات و فهرست‌هایی از نظام مسائل کشور در حوزه‌های فوق آمده است.

 

 

دریافت pdf

 

 


گزارش خطا
ارسال نظر