انتقاد از تاخیر یکساله در برگزاری جلسات « شورای عالی ترانزیت»/ معطلی ۲۵ ساله طرح جامع حمل و نقل

به گزارش مرکز رسانه و روابط عمومی مجمع تشخیص مصلحت نظام، وی با بیان اینکه، این جلسه به ریاست حجت الاسلام مصباحی مقدم و با حضور اکثریت اعضا کمیسیون تشکیل شد، گفت: دراین جلسه جمع بندی کمیته عمران و حمل و نقل کمیسیون و کارگروه های حمل ونقل ریلی، هوائی، دریایی، جاده ای و ترانزیت به کمیسیون زیربنایی ارائه شد.
وی در تشریح جزییات این جلسه اظهار داشت: اعضای کمیسیون معتقد بودند که احکام برنامه هفتم در زمینه حمل و نقل اهداف خوبی را ترسیم کرده است اما نکاتی را در مورد عدم توجه به اقتصاد انرژی، آسیب شناسی مربوط به آئین نامه ها و نرم افزارهای ترانزیتی، مدیریت های جزیره ای و منقطع در بخش حمل و نقل، بحث خود مالکی و شرکتی کردن فعالیت های حمل و نقلی، مطرح کردند.
هاشمی با انتقاد از عدم تدوین طرح جامع حمل ونقل با گذشت ۲۵ سال اظهار داشت: باید طرح جامع در وزارت راه و شهر سازی تهیه و به تصویب هیأت دولت رسیده و به مجمع تشخیص ارائه می شد.
وی در تشریح جزئیات گزارش وزارت راه و شهرسازی گفت: در گزارشی اعلام شد که این وزارتخانه نسبت به سال های گذشته فلان تن کالای بیشتری در جاده ها، حمل و نقل کرده است، این گزارش مثبت نیست، بلکه منفی است. زیرا طبق سیاست های کلی باید حمل و نقل ریلی افزایش یابد.
وی با بیان اینکه در سال های اخیر حمل و نقل شخصی افزایش و حمل و نقل عمومی کاهش یافته است، اظهار داشت: متاسفانه با افزایش حمل و نقل شخصی مصرف بنزین یارانه ای افزایش یافته، که این موضوع مثبت نیست و بر اساس اهداف سیاست های کلی حمل و نقل نمی باشد.
هاشمی ادامه داد: ناوگان فرسوده، استهلاک و ریسک بالا، ظرفیت و کشش پایین جاده ها، موجب افزایش تصادفات شده است.
رییس کمیسیون زیر بنایی دبیرخانه مجمع با بیان اینکه در سالهای اخیر به جای تمرکز بر افزایش حمل و نقل ریلی، سرمایه گذاری در بخش های غیر ریلی افزایش یافته است، گفت: حمل و نقل ریلی درآمد و امنیت بیشتری دارد.
رییس کمیسیون زیر بنایی و تولیدی مجمع افزود : عدم وجود طرح جامع حمل و نقل موجب شده وزارت راه و شهرسازی هدف خاص و دقیقی نداشته باشد.
هاشمی تاکید کرد: احکام خوبی در برنامه هفتم دیده شده که این امید را ایجاد می کند تا در آینده شرایط بهتری داشته باشیم به شرطی که مدیریت منقطع و پراکنده متمرکز شود.
وی با انتقاد از عدم برگزاری شورای عالی ترانزیت در یکسال اخیر گفت: ریاست این شورا را رییس جمهور و دبیری آن را وزیر راه و شهرسازی برعهده دارد.
هاشمی با بیان اینکه طبق سیاست های کلی حمل و نقل ما باید سهم بیشتری از بازار حمل و نقل بین المللی داشته باشیم و ترانزیت بار و مسافر را در کشور خود افزایش دهیم، گفت: ایران در شاهراه ترانزیتی بار و مسافر در بخش ریلی و هوایی قرار دارد. شورای عالی ترانزیت تسهیل کننده این امر است که در یکسال گذشته این شورا هیچ جلسه ای نداشته است.
هاشمی گفت: در پایان بحث و بررسی پیرامون این موضوعات دکتر مصباحی مقدم جمع بندی اولیه را داشتند و مقرر گردید بدلیل اتمام وقت رای گیری به جلسه بعدی موکول گردد.
وی ادامه داد: در جلسه بعدی کمیسیون زیر بنایی شنبه ۱۰ خرداد عملکرد دستگاه های اجرایی در زمینه «سیاست های کلی مسکن» مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت.