بررسی و ضرورت سیاست‌گذاری تامین اجتماعی در اسناد بالادستی و مطالبات رهبری


کد خبر: 5708

بررسی و ضرورت سیاست‌گذاری تامین اجتماعی در اسناد بالادستی و مطالبات رهبری

 

نویسنده

کارگروه تدوین سیاست‌های کلی تامین اجتماعی

 

فصلنامه سیاست کلان؛ ویژه تأمین اجتماعی

سال دهم، شماره نهم، بهار 1401، صص 25-15

 

مقدمه

مقولاتی نظیر عدالت اجتماعی، حمایت از اقشار ضعیف جامعه، رسیدگی به محرومان و مستضعفان، لزوم کاهش فاصله طبقاتی، پیشگیری و کنترل آسیب‌های اجتماعی، رفع فقر، محرومیت و تبعیض‌های ناروا از مفاهیم متواتر و پربسامد در بیانات رهبری است.

عدالت به طور اعم و عدالت اجتماعی به طور اخص، یکی از آرمانهای مهم انقلاب، امام (ره) و مردم است که مستمر و مکرر مورد تاکید مقام معظم رهبری (مدظله العالی) بوده و هست. در گام اول انقلاب، مجموعه عناصر و اجزای نظام در این زمینه تلاش نمودهاند و اگرچه در مقایسه با گذشته، پیشرفتهای زیادی در زمینه بسط و تعمیق عدالت اجتماعی حاصل آمده است، لیکن تا رسیدن به مطلوبات فاصله وجود دارد و نیازمند حرکتی انقلابی است.

«ما هرجا انقلابی عمل کردیم، عقب‌ماندگی نداشتیم، هرجا از انقلاب کوتاه آمدیم، یک حرکت غیرانقلابی و حرکت ناشی از کسالت و بی‌توجهی انجام دادیم، عقب‌ماندگی به وجود آمد؛ که در درجه‌ی اول، مسئله معیشت طبقات فقیر است، ما در این زمینه عقب‌ماندگی داریم و اختلاف و شکاف طبقاتی هست. البته این را هم بگویم، در همین زمینه‌ای که ما عقب‌ماندگی داریم، در مقایسه با قبل انقلاب به‌مراتب جلو هستیم. اینکه کسی خیال کند که وضع قبل از انقلاب مثل وضع امروز بود، اصلا این جور نیست.

آن روزها خب بنده در میدان کار بودم و با طبقات مختلف، طبقات فقیر، در مشهد و در آنجایی که بودیم [ارتباط داشتیم]؛ و از جاهای دیگر هم ما بی‌اطلاع نبودیم؛ وضع بسیار با امروز متفاوت بود و بسیار بد بود؛ امروز از آن جهت هم ما پیشرفت کرده‌ایم منتها این [جایی] که ما امروز هستیم باب شان انقلاب نیست؛ ما بایستی خیلی بیش از این حرکت میکردیم. شکاف طبقاتی بایستی از بین برود و عدالت اقتصادی به معنای واقعی کلمه بایستی مستقر بشود در کشور؛ این وظیفه ما است، این کار ما است، بایستی انجامش بدهیم.

آنجایی که حرکت به سمت کمک به مردم ضعیف باشد، ایجاد عدالت و استقرار عدالت باشد، مردم طرف‌داری و حمایت نشان میدهند؛ این خیلی مهم است و نشان‌دهنده گرایش مردم است؛ همین را باید تقویت کرد». (بیانات، 29 بهمن 1399)

در ادامه به برخی از این مقولات در کلام رهبری می‌پردازیم:

 

دریافت pdf

 

 

 


گزارش خطا
ارسال نظر