دکتر ذوالقدر در یادواره شهدا و ایثارگران سپاه بدر خراسان رضوی:

سپاه بدر، از شگفتانه های دفاع مقدس است/ انتقام از رژیم صهیونیستی قطعی است


کد خبر: 5700
سپاه بدر، از شگفتانه های دفاع مقدس است/ انتقام از رژیم صهیونیستی قطعی است
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با حضور در دومین یادواره شهدا و ایثارگران سپاه بدر در خراسان رضوی گفت: سپاه بدر در ابتدا به استعداد یک گروهان از نیروهای مجاهد عراقی بود که در دفاع مقدس به تدریج گسترش یافت و به تیپ، لشکر و سپاه بدر تبدیل شد و صدها شهید و هزاران جانبازان تقدیم نمود.

 

به گزارش مرکز رسانه و روابط عمومی مجمع تشخیص مصلحت نظام، دومین مراسم یادواره شهدا و ایثارگران سپاه بدر خراسان رضوی در سالن همایش های آستان قدس رضوی با حضور خانواده شهدا و ایثارگران سپاه بدر، جمعی از پیشکسوتان دفاع مقدس، سرکنسول کشور عراق در مشهد مقدس، مدیرعامل بنیاد شهید خراسان رضوی و با حضور و سخنرانی دکتر محمدباقر ذوالقدر دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام برگزار شد.دکتر ذوالقدر در ابتدا ضمن ادای احترام به پیشگاه شهدای سپاه بدر که در گمنامی، غربت و مظلومیت به شهادت رسیده اند، به روند شکل گیری این سپاه پرداخت و افزود: سپاه بدر از شگفتانه های دفاع مقدس ما است. در تاریخ جنگ ها بی نظیر است که این تعداد رزمنده و نیروی نظامی در استعداد یک سپاه از کشور و جبهه دشمن به جبهه خودی بپیوندند و با اعتقاد، ایمان و انگیزه سرشار، با ارتش کشور خود وارد جنگ شود. این از کرامات و معجزات دفاع مقدس است که متاسفانه کمتر به آن پرداخته شده و بسیاری از ابعاد و وجوه این پدیده ممتاز و شگفت دفاع مقدس، ناشناخته مانده است!

فرمانده قرارگاه رمضان در دوران دفاع مقدس در ادامه افزود: پس از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران رژیم بعث عراق از ترس توسعه دامنه انقلاب اسلامی به عراق به خصوص به جامعه شیعه آن کشور، به سرکوب گسترده شیعیان و نیروهای انقلابی پرداخت و آیت الله محمدباقر صدر را به شهادت رساند و فشار را بر نیروهای انقلابی متمرکز کرد تا جایی که جمع قابل توجهی از عراقی ها به ایران مهاجرت کردند. با شروع جنگ تحمیلی، مجاهدین عراقی از حضرت امام (ره) و مقامات کشور تقاضای حضور در جبهه جنگ را داشتند. پایه اولیه هسته های سپاه بدر در آن سال‌ها با مجاهدانی که تحت عنوان گروهان شهید صدر گرد هم آمدند و توسط سپاه و ارتش آموزش دیدند، تشکیل شد، اما به سرعت گسترش پیدا کرد و به گردان تبدیل شد و با الحاق دو گردان جهاد و شهادت در جبهه حضور پیدا کردند و در خطوط پدافندی جنوب کشور ماموریت گرفتند و در اوایل سال ۶۴ با رشادت هایی که از خود نشان دادند، سازمان گردان با الحاق جمعی از پاسداران زبده سپاه به فرماندهی شهید بزرگوار اسماعیل دقایقی به تیپ ۹ بدر تبدیل شد. 

دکتر ذوالقدر با اشاره به تشکیل قرارگاه رمضان در همان زمان به منظور انجام جنگ‌های نامنظم، اظهار داشت: با الحاق تیپ ۹ بدر به قرارگاه رمضان، این تیپ، همگام با یگان های رزمی سپاه هم در عملیات‌های منظم و هم در عملیات‌های نامنظم داخل خاک عراق شرکت کردند. وی افزود : چندی بعد، تیپ بدر تبدیل به لشکر بدر شد که در عملیات کربلای ۲ شرکت کرد و در این عملیات ۱۲۰ شهید تقدیم کرد . لشکر بدر در عملیات کربلای ۵ هم حضور یافت که فرمانده قهرمان آن، شهید اسماعیل دقایقی، در این عملیات به شهادت رسید. 

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام به درخواست های متعدد اسیران عراقی که در اردوگاه ها نگهداری می شدند و تقاضای رفتن به جبهه و شرکت در جنگ علیه رژیم بعث داشتند، اشاره کرد و گفت : بخش زیادی از اسرای عراقی از درون اردوگاه ها مدام خطاب به حضرت امام ، مقامات کشور و علمای عراق، نامه و طومار می نوشتند و آن را با خون خود امضا میکردند و درخواست داشتند که اجازه یابند علیه صدام وارد جنگ شوند و دِین خود را به ملت ایران ادا کنند.

دکتر ذوالقدر افزود: با فشار و اصرار اسرای عراقی و وساطت و پادرمیانی علمای عراقی موضوع به‌کارگیری اسرای عراقی که در اردوگاه های عراقی نگهداری می شدند در دستور کار قرار گرفت و تا پایان جنگ تحمیلی حدود هفت هزار نفر از آنها تحت عنوان احرار در قالب 2 تیپ حمزه سیدالشهدا و امام علی(ع) به لشکر بدر پیوستند و با ارتش بعث وارد جنگ شدند. نیروهای بدر پس از آن در عملیات‌های برون‌مرزی نصر، ظفر یک و ظفر 6 و عملیات بزرگ والفجر در منطقه "شاخ‌شمیران" حماسه آفریدند و پس از آن لشکر بدر به سپاه بدر ارتقا یافت.

فرمانده اسبق قرارگاه رمضان با اشاره به حمله منافقین به مرزهای غربی کشور در پایان جنگ گفت: آخرین عملیات سپاه بدر در دوران دفاع مقدس، عملیات مرصاد بود. سپاه بدر برنامه‌ای برای ورود به این عملیات نداشت، اما گردان امام موسی کاظم(ع) که در نزدیکی منطقه چهارزبر مستقر بود، اولین مقاومت را مقابل هجوم منافقین انجام داد و از پیشروی ستون منافقین به سوی کرمانشاه ممانعت کرد پس از آن گردان شهید صدر سپاه بدر توسط شهید بزرگوار صیاد شیرازی به کمک هوانیروز کرمانشاه هلی برن شد. این گردان‌ها اولین مقاومت‌ها را با کمال شجاعت و در جریان یک جنگ سخت تن به تن در برابر هجوم منافقین انجام دادند و سپس سایر یگان‌های سپاه از جنوب و شمال غرب به منطقه رسیدند تا عملیات مرصاد به پیروزی برسد.

فرمانده اسبق قرارگاه رمضان با بیان اینکه در عملیات مرصاد، سپاه بدر برای دفاع از انقلاب اسلامی و ایران اسلامی و مقابله با مزدوران منافق ایرانی 105 شهید تقدیم کرد و در این عملیات در یک جنگ نمایان، رودررو و تن‌به‌تن با منافقین جنگیدند، اضافه کرد: در پایان جنگ تحمیلی، سپاه بدر 15 هزار کادر نظامی داشت و در عملیاتها بسیجی‌های عراقی نیز به آن‌ها می‌پیوستند که ظرفیت قابل‌توجهی را تشکیل می‌دادند.

ذوالقدر گفت: پس از پایان دفاع مقدس و در جریان انتفاضه شعبانیه مردم عراق در سال 1370 بخشی از نیروهای سپاه بدر به داخل عراق منتقل شدند و در مبارزه مسلحانه با رژیم بعث و سرنگونی صدام نقش‌آفرینی کردند؛ پس از سقوط صدام و حزب بعث و تشکیل دولت جدید، سپاه بدر در مبارزه با تروریسم و در جریان فتوای مرجعیت عالی عراق حضرت آیت‌الله العظمی سیستانی محور بسیج مردمی عراق در برابر داعش و تشکیل حشد الشعبی شد که الگوی مشابهی از بسیج مردمی در ایران بود.

 حشد الشعبی با هدایتهای سردار شهید سلیمانی و پشتیبانی نیروی قدس سپاه توسط سپاه بدر ایجاد شد، سپاه بدر نیروهای مردمی را آموزش داد، سازماندهی کرد و در قالب‌ واحدهای رزمی مختلف مقابل داعش ایستاد کرد و آن توطئه بزرگ علیه حرم اهل بیت را پیروزمندانه خنثی کرد.

دبیر مجمع تشخیص با تجلیل از نقش و جایگاه شهید مجاهد ابومهدی المهندس از فرماندهان ممتاز سپاه بدر، عنوان کرد: در عراق جدید سپاه بدر به سازمان بدر تبدیل شد و نقش و جایگاه سیاسی هم پیدا کرد از یکسو در انتخابات‌های عراق شرکت کرد و بعنوان محور اصلی چارچوب هماهنگی شیعیان عراق ایفای نقش کرد و از سوی دیگر واحدهای نظامی بدر در کنار سایر نیروهای حشد الشعبی امروز مسئولیت دفاع از کشور عراق و حفظ امنیت آن کشور را بر عهده دارند و یکی از ارکان جبهه بزرگ مقاومت تلقی می شوند.

ذوالقدر شمار شهدای سپاه بدر در دوران جنگ تحمیلی را یک‌هزار نفر بیان کرد و افزود : شمار شهدای سپاه بدر در عملیات‌های برون‌مرزی که در قالب قرارگاه رمضان انجام گرفت بیش از 200 نفر ثبت شده و نزدیک به پنج هزار جانباز در سپاه بدر شناسایی شده‌اند که بخشی از آنها در عملیات برون‌مرزی به درجه جانبازی نائل شدند و نزدیک به 400 شهید سپاه بدر در مشهد مدفون هستند که 57 نفر از این عزیزان در کربلای پنج به شهادت رسیده‌اند.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: 15 هزار نیروی عراقی که تقریباً نیمی از آن‌ها کسانی بودند که در جنگ اسیر شده بودند، داوطلبانه و با اشتیاق، سازماندهی شدند و در جبهه جنگ با رژیم حاکم بر کشور خودشان جنگیدند و این یک امر شگفت‌انگیز است و ما در هیچ جنگی چنین چیزی را سراغ نداریم؛ شهدای عراقی در سپاه بدر مظلومانه و در عین گمنامی و دور از خانواده به شهادت رسیدند، آن‌ها در غربت جنگیدند و در غربت نیز شهید شدند، 

ذوالقدر در خاتمه و با تأکید بر عزم جمهوری اسلامی ایران در حمایت از جبهه مقاومت اسلامی افزود، انتقام از رژیم صهیونی قطعی است؛ تردید نکنیم که وعده صادق محقق می‌شود و انتقام خون‌های پاکی که بر زمین ریخته شده است، با تدبیر و به طور دقیق و مؤثر گرفته خواهد شد.

 


گزارش خطا
ارسال نظر